Szellőrózsa Bölcsőde

A Szellőrózsa Bölcsőde a Humán Szolgáltató Központ intézményén belül, a Babarózsa Bölcsőde kistestvéreként működik a Sportliget lakópark mellett, a Dóra Sándor körút 13. szám alatt, szoros szomszédságban a Gyöngyvirág Óvodával. A bölcsőde a vonatállomáshoz gyalogosan 15 perc, a távolsági buszmegállóhoz 20 perc sétára van.
2020-ban a sikeres pályázat elnyerésével lehetőség nyílt, ezen új telephely megépítésére. A 2 csoportszoba maximum 28 gyermeket láthat el.
A korszerű épület közel 285 négyzetméter alapterületű, melyben kialakításra került 2 db egyenként 50 négyzetméteres csoportszoba és a szükséges kiszolgáló helyiségek, illetve a hozzá tartozó 100 négyzetméteres terasz, valamint – az óvoda udvarától elkülönítve – egy 280 négyzetméter alapterületű udvar is.

A csoportszobák tágasak, naposak, gyönyörű új, korszerű bútorokkal és játékokkal lettek berendezve, ízléses, a gyermekek érdeklődését felkeltő és egyben fejlődését elősegítő környezetet biztosít.
A két csoportos intézményben - amelyek a Méhecske és a Pillangó nevet kapták-, a felvehető gyermekek összlétszáma 28 fő. A méretükből adódóan csoportonként egységesen 14-14 fő kisgyermek fogadására alkalmasak. Személyi feltételek tekintetében csoportonként 2-2 kisgyermeknevelő, 1 dajka és 1 konyhás biztosítja a mindennapi ellátást a gyermekek számára.

A közel 400 négyzetméteres kertünk megfelelő környezetet biztosít a nagymozgásos játékokhoz. A napvitorlákkal árnyékolt füves területen homokozó, hinták, libikókák szolgálják a gyerekek kellemes időtöltését.

A Babarózsa Bölcsődével egyetértésben fontosnak tartjuk, hogy a bölcsődés korosztály nevelésének, gondozásának minősége rendkívül meghatározó, hiszen az egészséget, a jólétet, az együttműködés képességét, a szociális készségeket és vágyat mind-mind ezek az élmények befolyásolják.
Hisszük, hogy minden gyermek egyedi, megismételhetetlen szociális lény, akinek joga van derűs, szeretetteljes légkörben, elfogadó környezetben, a közösségben tevékenykedve megkapni mindazokat a fejlesztő hatásokat, melynek segítségével sokoldalú, harmonikus személyiség válhat belőle. Arra törekszünk, hogy a gondjainkra bízott gyermekekből a világra nyitott, fogékony, érdeklődő, önállóan gondolkodni tudó emberek váljanak.

Szellőrózsa Bölcsőde