Babarózsa Bölcsőde

Az üllői Babarózsa Bölcsőde az Üllő Város Humán Szolgáltató Központ Intézményén belül, önálló szakmai feladatként működik, a Pesti út 98/1. szám alatti épületben.

Bölcsődénk Budapesthez közel, Pest megyében található. A Város központjában a régi 4 – s főútvonal mentén helyezkedik el, családi házak gyűrűjében. Közvetlen szomszédunk, városunk egyik óvodája.

Üllőn 1951-től biztosított bölcsődei ellátás, az épület nem bölcsődének épült, eredetileg egy gazdag polgári ház volt, évről évre alakult jelenlegi állapotáig.

Saját gyönyörű játszóudvarral rendelkezik.

A vonatállomáshoz kevésbé, a buszmegállóhoz közel található intézményünk.

Üllő földrajzi adottságai és Budapesthez való közelsége vonzó a fiatal családok számára, akik egy nyugodt, kertvárosi otthont keresnek. Folyamatos kiköltözésük eredményeképpen az utóbbi években jelentősen emelkedtek a bölcsődét igénybe venni kívánók száma.

2014-ben Bölcsődénkben, egy sikeres pályázat elnyerésével lehetőség nyílt új férőhelyek kialakítására és a már működő ellátások infrastrukturális fejlesztésére, a meglévő épületünk felújítására, korszerűsítésére.

A két új csoportszobával 64– re nőtt a férőhelyek száma.

A csoportszobák korszerű, új bútorokkal történő berendezése, ízléses környezetet biztosít. Tervezéskor fontos szempont volt, hogy szeretjük a környezetünket, ahol élünk, és ezt az érzést, kötődést szeretnénk gyermekeinkbe is átörökíteni. Olyan környezetet kívánunk biztosítani a gyermekek számára, amely leginkább sugározza az otthon melegét, ahol természetes, egyszerű, az életből adódó lehetőségek és tevékenységek által fejlődhetnek.

A város hagyományainak megfelelően a felújított intézményünkben a nyitott, családbarát légkörre törekszünk, ahol a szülők betekintést kapnak a bölcsőde mindennapi életébe.

A bölcsődés korosztály nevelésének gondozásának minősége rendkívül meghatározó, hiszen az egészséget, a jólétet, az együttműködés képességét, a szociális készségeket és vágyat mind-mind ezek az élmények befolyásolják.

Hisszük, hogy minden gyermek egyedi, megismételhetetlen szociális lény, akinek joga van derűs, szeretetteljes légkörben, elfogadó környezetben, a közösségben tevékenykedve megkapni mindazokat a fejlesztő hatásokat, melynek segítségével sokoldalú, harmonikus személyiség válhat belőle. Arra törekszünk, hogy a gondjainkra bízott gyermekekből a világra nyitott, fogékony, érdeklődő, önállóan gondolkodni tudó emberek váljanak.

Jelentkezni, érdeklődni egész évben lehet, személyesen vagy a 06/30-684-79-85 bölcsődei telefonszámon.